Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock, Top vijest

Doznajte na kakvim stolicama vole sjediti najbolji hrvatski gameri

Trend vrhunsko opremljenog gaming prostora započeo je s igračkim ili gaming stolicama. U principu, to su uredske stolice s malo naglašenijim dizajnom, često nalikuju na menadžerske stolice ili na sjedala trkaćih automobila, a zanima vas gdje ih možete nabaviti?

Igranje igrica je globalni trend bez obzira na dobnu skupinu, spol, državu ili kontinent. Svi mi koji smo se prije beskrajno pikulali, igrali skrivača, dolazili doma ogrebanih koljena i trbuhom punim nezrelih šljiva sa susjedova drva, zamijenili smo igranje i navike igranja nekim drugim načinom razonode. Današnji gameri pretvorili su razonodu u posao i vole kupiti dobar gaming namještaj – od posebno dizajniranih stolica do kompletno opremljenih igraonica.

Na Svjetskom kupu Fortnite u New Yorku prisustvovalo je 24.000 gledatelja, a dva milijuna gledatelja pratili su događanje online. Mnogi ljudi, posebno mlađa generacija, shvaćaju  gaming vrlo ozbiljno. A bilo koji igrač koji poštuje sebe ili igrač s internetskom prisutnošću neće gamati na bilo kakvoj stolici. Njihova stolica mora biti nešto posebno jer ipak se radi o imidžu i statusu u gaming zajednici, koju pažljivo stvaraju. Gaming industrija u posljednjih se 30 godina sve više širi, a njeni razmjeri broje se u stotinama milijuna gledatelja. Ukupna vrijednost svjetske gaming industrije procjenjuje se na više od 80 milijarde dolara.

Trend vrhunsko opremljenog gaming prostora započeo je s igračkim ili gaming stolicama. U principu, to su uredske stolice s malo naglašenijim dizajnom, često nalikuju na menadžerske stolice ili na sjedala trkaćih automobila. Kvalitetne gaming stolice trebaju pružati dodatnu udobnost za vrijeme višesatnog sjedenja. Hrvatski brend Top Chair u svojoj ponudi gaming stolica nudi moderne ergonomske stolice ispunjene Dual Core jezgrom koja pruža dodatnu udobnost za vrijeme sjedenja poput Backforce One njemačkog proizvođača Interstuhl.

Zatim su gameri u industriju videoigara uveli miševe s iznimno brzom brzinom klika, tipkovnicu s LED svjetlima i na kraju stolove ili kompletne igraonice. Početkom 2020. godine proizveden je i prvi igrački krevet u kojem se igra u polunaslonjenom položaju.

U popisu „must have“ gaming namještaja možemo pronaći: “4D rukonaslone”, “hladno lijevanu pjenu”, “odvojivi naslon za noge”, “135 stupnjeva podesivog naslona za leđa”, “ugravirano ime”… dakle, čitav popis obavezne opreme za stvaranje idealnog gaming okruženja. Gaming namještaj je brzorastuće, raznoliko i vrlo zanimljivo tržište u kojem postoji puno energije, angažmana, strasti, upornosti i kreativnosti. Gaming stolice više nisu obične stolice, često okarakterizirane kao tvrde i neudobne. Današnje gaming stolice su spoj dugogodišnjih prijatelja, zaljubljenika u računalne igre i profesionalaca za proizvodnju i dizajn sjedećeg namještaja, a gaming stolice su rezultati iskustva i znanja za pravilno i zdravo sjedenje.