SVI MEHANIZMI NA NAŠIM STOLICAMA

MEHANIZMI

ASYNCHRO MEHANIZAM

Omogućava odvojeno podešavanje nagiba sjedišta i nagiba naslona, potpuno neovisno jedan od drugog. Nagib se podešava uz pomoć ručkica, prednost mu je što se nagib može podesiti u nekoliko različitih položaja uključujući i nagib unaprijed što je vrlo zahvalno tijekom dugotrajnog boravka ispred računala.

SINKRONIZIRANI MEHANIZAM

Omogućava istovremeno podešavanje nagiba sjedišta i nagiba naslona sjedalice. Sa sinkroniziranim mehanizmom sjedište i naslon prate kretanje tijela dok se pomiče zbog kojeg korisnik ima osjećaj koji se opisuje kao „bestežinsko lebdenje“. Ovaj mehanizam idealan je za radna okruženja u uredskim prostorima, za vrijeme rada na računalu ili čak na radnim mjestima na kojima se stalno mijenja položaj sjedenja.

KNEE TILT MEHANIZAM

Omogućava prirodno gibanje određenih dijelova tijela kako bi se postiglo maksimalno udobno sjedenje. Ovaj mehanizam, uz ispravno korištenje i podešavanje omogućava usklađenost okretnih točaka tijela (kukova, koljena i zglobova stopala), kako bi sjedenje bilo što prirodnije. Naslon i sjedište pomiču se u omjeru 2:1 što znači da se korisniku prilikom naslanjanja na stolicu, sjedište pomiče na način da su mu noge stabilne i na podu, a kralježnica je neopterećena.

PODEŠAVANJE OTPORA NAGIBA NASLONA

Ovisno o težini korisnika podrazumjeva mehanizam s kojim korisnik ovisno o svojoj građi može podestiti pritisak kod naslanjanja na naslon stolice, odnosno jači ili slabiji otpor. Individualnim podešavanjem otpora naslona stolice, i lakši i teži korisnici mogu sjediti u ispravnom položaju.

ANTI SHOCK MEHNIZAM

Omogućava potpunu stabilnost stolice i onemogućava povratni udara naslona u leđa dok je naslon stolice otključan.

INFINITE LOCK

Mehanizam omogućava precizno podešavanje nagiba naslona, odnosno kuta sjedenja, ali isto tako podešavanje nagiba stolice u osjećaj koji se opisuje kao „bestežinsko lebdenje“. Infinite lock mehanizam uglavnom su sastavni dio robusnih, radnih stolica na kojima korisnik provodi puno vremena, a koje će mu omogućiti maksimalnu ugodu sjedenja.

KLIZEĆE SJEDIŠTE

Omogućava horizontalno pomicanje sjedište prema naprijed ili prema natrag. Klizeće sjedište podešava se pomicanjem ručkice, te na taj način korisnik prilagođava sjedalicu individualno ovisno o svojim potrebama sjedenja.

MULTI BLOCK MEHANIZAM

Mogućnost zaključavanja nagiba u nekoliko položaja i sprečavanje slobodan hod naslona; zaustavlja se u određenoj poziciji.

MULTI BLOCK TILT MEHANIZAM

Omogućava zaključavanje nagiba naslona stolice u nekoliko različitih položaja ili podešavanje stolice u u „free float“ položaju.

TILT MEHANIZAM

Se primjenjuje na jednostavnim uredskim stolicama u kojima se sjedište i naslon stolice pomiču istovremeno. Prilikom naslanjanja na stolicu, cijela stolica se pomiče, te na njoj nije moguće odvojeno podešavanje nagiba naslona i sjedišta (efekt ljuljanja).

PERMANENT KONTAKT MEHANIZAM

Ili stražnji tilt je mehanizam koji omogućava da se naslon stolice pomiče unatrag i unaprijed.

3D RUKONASLON

Rukonaslon podesiv po visini, dubini i kutu.

4D RUKONASLON

Rukonaslon podesiv po visini, dubini, kutu i širini.

PLASTIČNI KOTAČI

Koriste se na mekanim podlogama poput tepiha ili tapisona.

GUMENI KOTAČI

Koriste se na tvrdim podlogama poput parketa, laminata, pločica kako bi se izbjeglo oštećenje podloge.